Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Για τον αδελφό μου!


Πολλοί λίγοι μπορούν να καταλάβουν τη σχέση που έχω με τον αδελφό μου. Ακόμα και άτομα που έχουν αδέλφια, με θεωρούν υπερβολική. Όταν έφυγε να σπουδάσει είχα αρρωστήσει, τρεις μέρες στο κρεβάτι. Πάνω που πήγαιναν κάποια πράγματα καλύτερα, ήταν η χρονιά που πέρασα τις μεγαλύτερες κρίσεις μου. Ήταν ο λόγος που ξανάκλαψα μετά από χρόνια. Τόσο από στεναχώρια, όταν έφευγε, όσο και από χαρά όταν εγώ πήγα να υποδεχτώ τον μπαμπά και ανοίγοντας την πόρτα είδα εκείνον. Περιττό να πω ότι τον κρατούσα για κανένα δεκάλεπτο και η μαμά είχε αφρίσει που ήθελε να τον χαιρετήσει και εκείνη. Είμαι αυτή που ως κριτήριο για τη σχολή που θα διάλεγα, είχα να είναι στο Ηράκλειο. Τελικά ίσως είμαι υπερβολική, αλλά έχω λόγους…

Από μωρά παιδιά είχαμε μια πολύ δεμένη σχέση. Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον πέρα από τις λέξεις… Είμαστε στο μυαλό του άλλου. Ξέρουμε τη σκέψη πριν καν δημιουργηθεί.

Όταν ένοιωθα πως από παντού με χτυπούσαν, μόνο εκείνον είχα δίπλα μου. Είναι ο μόνος άνθρωπος που ξέρει τις πιο κρυφές και περίεργες σκέψεις μου. Πράγματα που δεν τολμάς να μοιραστείς με κανέναν. Είναι εκείνος που με αφήνει να ξεσπάω όταν το έχω ανάγκη, που θα κάτσει να με ακούσει χωρίς να παραπονιέται, που θα με στηρίξει όταν τα πάντα διαλύονται γύρω μου, που θα με βοηθήσει και χωρίς να του το ζητήσω, που θα με ταρακουνήσει όταν σκέφτομαι βλακείες, που θα με πάρει αγκαλιά όταν έχω ανάγκη, που θα με πειράξει όταν αρχίζω να πέφτω, που θα μου δείξει πως η ζωή δεν σταματά πουθενά, που θα γίνει πρότυπο για μένα με την στάση ζωής του, που, που, που... Αν συνεχίσω δε θα σταματήσω ποτέ! Είναι εκείνος, που είναι πάντα κοντά μου, ακόμα και όταν είναι μακριά.


*Επεξήγηση για την εικόνα: Εγώ είμαι 5 μηνών,ο αδελφός σχεδόν 2 χρονών και προσπαθεί να με κρατήσει, γιατί άρχισα να γέρνω προς τα μπροστά...

Ήταν εκεί από την πρώτη μέρα της ζωής μου. Μου χάρισε τα καλύτερα παιδικά χρόνια, με παιχνίδια που μόνο στο χώρο της φαντασίας του και της δικής μου υπάρχουν. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ρωτούσαν την μαμά μου αν είμαστε δίδυμα.

Και παρά τα όσα του έκανα όταν ήμασταν παιδιά, δεν έπαψε ποτέ να νοιάζεται για μένα, να με προσέχει, να με στηρίζει, να με αγαπάει, να με βοηθάει, να είναι δίπλα μου. Είναι ο καλύτερος μεγάλος αδελφός που θα μπορούσα να έχω. Κι όμως όταν το έχω ανάγκη, γίνεται ο καλύτερος φίλος! Και τον ευχαριστώ τόσο, μα τόσο πολύ για αυτό!

Αυτό το post είναι αφιερωμένο στον αδελφούλη μου. Γιατί σήμερα είναι η μέρα του! Και γιατί είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος πάνω στον κόσμο με αυτόν τον αδελφό.

Δεν έγραψα ούτε τα μισά από αυτά που θα ήθελα… Μα ακόμα κι αν τα έγραφα, πάλι δεν θα ήταν αρκετά, γιατί απλά από ένα σημείο και μετά δεν υπάρχουν λόγια.

Χρόνια πολλά αδελφούλη!

13 σχόλια:

Dreamgirl είπε...

Χρωστάω κάτι παιχνιδάκια, αλλά η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη ;)
Από βδομάδας!

Μαριλένα είπε...

Nα σου ζήσει, να τον χαίρεσαι, να ειναι παντα χαρουμενος και υγειής :))

Dreamgirl είπε...

@Μαριλενα: Ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ! :)
Ανταποδίσω τις ευχές για την οικογένεια σου! :)

par...alogos είπε...

Να τον χαίρεσαι άρα.

[παίζει να βγάλεις το word verification? Όσο πάει τόσο και δυσκολεύει. Το έχω κάνει λάθος ήδη 3 φορές...:P]

iLiAs είπε...

..να τον χαιρεσαι και να είστε πάντα καλά μαζί!

Καλημέρα ονειροκόριτσο :)

Giorgio είπε...

Nα είστε πάντα τόσο δεμένοι και αγαπημένοι...

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφο
Φιλάκια ...

Μαργαρίτα είπε...

Πολύ χάρηκα για την τόσο
ξεχωριστή σας σχέση!!
Είμαι σίγουρη πως έτσι
αισθάνεται κι εκείνος!!
Να είστε πάντα έτσι μάτια μου
και να τον χαίρεσαι!!

Καλό βραδάκι***

Dreamgirl είπε...

@par...alogos: Ευχαριστώ! :)
Το έβαλα γιατί μου είχαν έρθει καμιά δεκαριά σχόλια που με έστελναν σε κάποια σελίδα. Αλλά αφού σε δυσκολεύει και με δυσκολεύει και μένα σε άλλες σελίδες το βγάζω και βλέπουμε ;Ρ

@iLiAs: Ευχαριστώ πολύ! :)
Καλό βράδυ! :)

@Giorgio: Είδες πως είμαστε τα άτιμα; Thx και για την βοήθεια στην έκπληξη! ;)

@Μαρία Έλενα: :)
Καλό βράδυ! :)

@Μαργαρίτα: Σε ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ! :)
Καλό βράδυ! :)

KitsosMitsos είπε...

Να χαίρεται ο ένας τον άλλο!
Είστε πολύ τυχεροί, να το ξέρετε!
Την καλησπέρα μου.

Dreamgirl είπε...

@KitsosMitsos: Ευχαριστώ πολύ πολύ! :)
Εγώ νιώθω παραπάνω από πολύ τυχερή...

Xristos είπε...

Είναι πραγματικά μοναδική η αδελφική αγάπη...
Να είστε πάντα καλά, να τον χαίρεσαι!

Dreamgirl είπε...

@Xristos: Σε ετχαριστώ πολύ πολύ! :)