Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Διακοπές – Μέρος 2

(Ναι, ναι επιτέλους! Κανονικά θα ήταν 3 μέρη, αλλά το τρίτο θα έβγαινε μετά το καλοκαίρι, οπότε ορίστε ένα μεγάααααλο μέρος 2 :Ρ)


Οι υπόλοιπες μέρες ήταν γενικά ήσυχες… Σε όλες τις διακοπές πήγα για καφέ μόνο δυο φορές. Η μία ήταν την Κυριακή που γύρισα με τα παιδιά της παρέας. Οι υπόλοιπες μέρες είχαν βόλτες στα μαγαζιά. Είχαν παιχνίδι με το ξαδελφάκι μου. Πολύ παιχνίδι και παραμεγάλωσε ο μικρούλης και με σκοτώνει με τον τρόπο που σκέφτεται κάποια πράγματα! Πιο πολλά μου έμαθε εκείνος, παρά εγώ σε εκείνον κι ας μην έχει κλείσει ακόμα ούτε τα 3 χρόνια!

Φυσικά οι επόμενες μέρες είχαν και χωριό! Από Μ. Πέμπτη στη Μεσαναγρό! Πάσχα δεν θέλω να κάνω αλλού και πέρασα απλά τέλεια! Το σπίτι δεν θυμάμαι να το είδα και πολύ… Το μόνο που θα πω είναι πως μετά την Ανάσταση, μαζευτήκαμε με τα παιδιά, στο σπίτι γυρίσαμε το μεσημέρι του Πάσχα για να φάμε και μετά το φαγητό, πάλι όλη η παρέα μαζί. Η ώρα είχε παιχνίδι! Παιχνίδι με χαρτιά, αλλά και παιχνίδι έξω, σαν μικρά παιδιά. Μήλα, κορόιδο, εφτάπετρο… Αυτό το εφτάπετρο το αγαπημένο μου! Είχε βόλτες! 8 η ώρα το πρωί του Πάσχα 6 παιδιά, με καφέ σε πλαστικό ποτηράκι στο χέρι να ανεβαίνουν τους χωματόδρομους του χωριού και να πηγαίνουν μια βόλτα στα μοναστηράκια, με τα ρούχα από την εκκλησία, που δεν σκέφτηκαν να αλλάξουν, αφού δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη. Είχε και κουβέντες! Είχε αστεία! Είχε φάρσες! Μα πάνω από όλα είχε πολύ καλή διάθεση και πολλά γέλια! Ότι και να σας πω λίγο θα είναι.

Το όλο σκηνικό τελείωσε το βράδυ του Πάσχα κατά τη μία. Για μένα τελείωσε λίγο πιο νωρίς, κατά τις 12.30, όπου ο αδελφός μου σχεδόν με κουβαλάει στο σπίτι, με εμένα να ψήνομαι στον πυρετό. Το ότι δυο μέρες έβηχα ασταμάτητα, δεν με έκανε να σκεφτώ πως μπορεί να κρύωσα και να προσέχω λίγο. Δευτέρα με βάζουν στο αυτοκίνητο και πάμε Ρόδο! Οι επόμενες μέρες πέρασαν από το κρεβάτι στον καναπέ. Και δεν μου έφτανε μόνο ο βήχας! Άρχισε να μπουκώνει και η μύτη μου και να τρέχει! Οπότε ανάσα, ούτε από το στόμα, αφού έβηχα, ούτε από τη μύτη, αφού ήταν κλειστή! Το σώμα μου όλο να πονάει, και μεταξύ των κρυάδων να νοιώθω πως ψήνομαι. Ωραία πράγματα! Μα φυσικά περαστικά!!!

Η πρώτη μέρα που τόλμησα να σκάσω μύτη έξω ήταν η Πρωτομαγιά! Βόλτα με τους γονείς. Ο αδελφός μου είχε φύγει ήδη για Ηράκλειο…

Μερικές φωτογραφίες…

Από Καλλιθέα…

Από 7 πηγές…

Από το αυτοκίνητο…

Μια στάση στο δρόμο προς Προφήτη Ηλία. Σαν παιδί, αυτές τις κούνιες τις είχα τιμήσει και με το παραπάνω με τον αδελφό μου…


Η βόλτα δεν φάνηκε πολύ καλή ιδέα τελικά και την επόμενη μέρα, ξανά στο κρεβάτι, αλλά μόνο για μια μέρα! Μετά έβγαινα και λίιιιγο έξω! Η επόμενη έξοδος ήταν το Σάββατο για το χωριό ξανά. Την Κυριακή έχουμε πανηγύρι! Μεσαναγρενός που είναι στη Ρόδο και δεν είναι στο πανηγύρι του Άγιου Θωμά, δεν επιτρέπεται! Όλοι περνάμε πολύ τέλεια εκείνη την μέρα! Ήθελα και εδώ να σας δείξω μερικές φωτογραφίες, αλλά δεν έβγαλα.

Κυριακή βράδυ πάλι Ρόδο… Τρίτη ο δεύτερος καφές των διακοπών με το φιλαράκι αυτή τη φορά. Και Τετάρτη στο αεροδρόμιο για την επιστροφή. Δεν ήθελα να φύγω με τίποτα από τη Ρόδο! Για αυτό το λόγο εδώ δεν κάθομαι και καθόλου σπίτι. Βόλτες με τα πόδια με την κολλητή μου. Καφέδες με όλη την παρέα. Καμιά θάλασσα. Λίγο σχολή. Λίγο διάβασμα, γιατί έδινα κάτι ασκήσεις (να πω ξανά ευχαριστώ; Λέω σε περίπτωση που πέσει το μάτι σου… Ευχαριστώ!). Ε και όταν είμαι σπίτι έχω τους φίλους του αδελφού μου, μιλάω με φίλους, γενικά περνάω πολύ πολύ καλά! Για αυτό αν δεν εμφανίζομαι συχνά, μην ανησυχείτε, διασκεδάζω!!!

Να περνάτε καλά και εσείς!!! :D

11 σχόλια:

ILive2LoveMe είπε...

Όμορφη η Ρόδος έχω έρθει δύο φορές. Και θα ερχόμουν ευχαρίστως ξανά!
Να περνάς καλά, όμορφα, και να εμφανίζεσαι που και που για να ξέρουμε ότι είσαι καλά. Πολλά πολλά φιλιά γλυκιά μου, καλό βράδυ!

Μαριλένα είπε...

δε λες πάλι καλά που αρρώστησες σπίτι σου και είχες κοντα τους δικούς σου να σε περιποιηθουν..

εκτός λοιπον του κρυολογήματος
(αυτά κανουν οι βόλτες με τα "καλά" μας ρουχα :))
πολύ ωραία τα περασες και συνεχίζεις να τα περνας

μπράβο κοριτσάκι μου.
ας περνάς όμορφα εσυ και ας σε χάνουμε εμεις.
δε μας πειράζει διόλου :))

Μαργαρίτα είπε...

Αχου... ωστε μας ήσουν
αρρωστούλι...
Έγινες όμως γρήγορα καλά...
ξέρω εγώ.. η αγάπη της μαμάς
έκανε το θαύμα της ;)

Έτσι ματάκια μου
συνέχισε να περνάς όμορφα..
αυτό θέλουμε κι εμείς :)

Φιλιά σου στέλνω***

iLiAs είπε...

..Να περνάς πάντα έτσι όμορφα :)

Καλο σαββατοκυριακο ονειροκόριτσο!

Cinderelen είπε...

Dreamgirl μου, σ ευχαριστω τοσο πολυ για τις όμορφες ευχές σου :)
Κάθε εμπόδιο για καλό, έτσι? :)

Μακάρι να βγουν αληθινά όλα αυτά που είπες :)

Και πάνω απ' όλα υγεία, ε?


Φιλιά κι αγκαλιές :)

If...ιγένεια είπε...

Να περνάς πάντα καλά.. :)

Dreamgirl είπε...

@ILive2LoveMe: Τέλεια η Ρόδος! Αλλά τι άλλο θα έλεγα εγώ;
Που και που εμφανίζομαιιι! Δεν χάνομαι τελείως, αλλά δεν διαβάζω και πολλά πολλά..
Καλά να περνάς και εσύ! :)

@Μαριλενα: Έχω έθιμα να αρρωσταίνω όταν πηγαίνω Ρόδο...
Τα καλά ρούχα μια χαρά ήταν, που ήμουν τυλιγμένη στο παλτό μου! Τα είπα για να με φανταστείται με τακούνια σε χωματόδρομο και άσπρα ρούχα :Ρ
Περνάω, περνάω όμορφα! Ειδικά τώρα που άνοιξε ο καιρός δεν σου κάνει καρδιά να κάτσεις μέσα!

@Μαργαρίτα: Ήμουν, ήμουν και ακόμα βήχω, αλλά δεν πειράζει! Το κατάλαβες εσύ με την αγάπη της μαμάς. Μια αγκαλιά και γιάνουμε!
Περνάω πολύ πολύ όμορφα! Μόλις γύρισα από ένα υπέροχο πάρτυ, ενός πολύ καλού φίλου!
Και εσείς και εσείς να μου περνάτε καλά! :)

@iLiAs: Και εσύ να περνάς τέλεια!
Καλή Κυριακή! :)

@Cinderelen: Πολύχρονη!
Ακριβώς όπως τα λες για τα εμπόδια. Άλλωστε αν δεν υπήρχαν δεν θα είχε αξία η επιτυχία...
Φυσικά πάνω από όλα και για όλους υγεία!
Και εγώ εύχομαι να βγουν αληθινά ;)

@if.. ιγένεια: Καλά να περνάς κι εσύ! :)
...Κι ας σε κουράζουν στην δουλειά...

Dreamgirl είπε...

@Μαριλενα: φανταστείτε -Ε! Λάθος μου πριν :Ρ

Ανώνυμος είπε...

πρώτη φορά εδώ. πολύ όμορφη δουλειά. ωραία κείμενα και φωτό. μπράβο

πνευμα είπε...

Να περνάς πάντα τόσο όμορφα και να γεμίζεις τα ταξίδια σου με χαμόγελα όλο φως.

Την καλησπέρα μου

Dreamgirl είπε...

@evlahos: Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! :)
Καλώς ήρθες!

@πνευμα: Σε ευχαριστώ και το ίδιο εύχομαι για σένα! :)