Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Τριήμερο


Η βδομάδα ήταν η πρώτη στο Ηράκλειο για το νέο χρόνο. Η ατμόσφαιρα από την αρχή ήταν διαφορετική, είχε ευχές, χαρούμενες και ξεκούραστες φάτσες, κατσουφιασμένες λόγο επιστροφής, περισσότερη κουβέντα, αλλά και διάβασμα λόγο εξεταστικής στον ορίζοντα και ασκήσεων που έπρεπε να παραδοθούν...

Παρασκευή βράδυ προσπαθούμε να κανονίσουμε να βγούμε... Τα νεύρα σπάνε, γιατί για άλλη μια φορά δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.. Ο ένας δεν μπορεί τώρα, ο άλλος μετά, ο ένας δεν μπορεί εδώ, ο άλλος εκεί. Γενικά μια τέτοια κατάσταση. Αυτή η κατάσταση κάθε φορά που πάμε να κανονίσουμε κάτι. Οπότε με όση υπομονή έχουμε ειδικά η κολλητή μου και λίγο εγώ, προσπαθούμε να βρούμε μια μέση λύση, μπας και βγούμε... Αν καταφέρουν να σπάσουν τα νεύρα μας και ξενερώσουμε τελείωσε, θα μείνουμε σπίτι... Τελικά τα καταφέρνουμε!!! Βγαίνουμε και πάμε σε ένα clubάκι... Κάποια στιγμή, η μισή παρέα φεύγει, για λόγο που η αλήθεια κατανοώ.. Μετά από λίγο φεύγουμε και εμείς λόγο κούρασης του ενός... Παρόλα αυτά ΔΕΝ παραπονιέμαι! Πέρασα πολύ ωραία! Γελάσαμε πάρα πολύ, το κλίμα ήταν άκρως διασκεδαστικό και εμείς το ευχαριστηθήκαμε!

Σάββατο... Από το πρωί στο σπίτι και τι άλλο, βαρεμάρα! Βρε δεν πάμε για κανένα καφεδάκι; Και δεν πάμε; Ωραία! Άντε να κανονίσουμε πάλι! Η γνωστή διαδικασία... Το ψάχνουμε λίγο για να βολέψουμε όσους θέλουν και αφού όλο και κάποιος τα μασάει, λέμε ώρα και όποιος έρθει! Ήρθαν όλοι! Έστω και με μεγάαααλη καθυστέρηση κάποιοι. Άλλη μια φορά περάσαμε υπέροχα! Είχα πραγματικά πολύ καιρό να νιώσω έτσι. Ακόμα περισσότερο γέλιο, ακόμα πιο απίστευτες συζητήσεις και εγώ απίστευτα ικανοποιημένη με τον εαυτό μου. Με ένα κομμάτι από αυτά που συζητούσαμε, βασικά με το μεγαλύτερο, εγώ συνήθως ψιλοχανόμουν σε σκέψεις, επιθυμίες και άλλες τέτοιες βλακείες που με ψιλοέριχναν και με έκαναν κάπως να απέχω... Κάποιες σκέψεις πάλι μπήκαν στο μυαλό μου, αλλά δεν με έριξαν. Ήταν ένα φανταστικό Σάββατο!

Να τη και η Κυριακή. Η μέρα θα βγει στο σπίτι... Όχι, δεν θα κλειστώ μέσα! Θα μαζευτούν οι φίλοι του αδελφού μου και θα ψήσουν. Συνηθίζουν να το κάνουν, από τότε που κόλλησαν σαν παρέα. Άλλη μια μέρα που γέλασα πραγματικά πάρα πολύ! Η μέρα είχε στιγμές που πιστεύω δεν θα ξεχάσω ποτέ! Είχα έξι άντρες να μαγειρεύουν για μένα. Έλεγαν πως αφού είμαι το μόνο κορίτσι, ήταν υποχρεωμένοι να με προσέχουν, πως ήμουν η μόνη που είχε δικαίωμα να κάνει και να ζητήσει ότι θέλει. Όχι μην ξεγελιέστε! Δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά ιππότες. Ούτε έριξα κάτι στο νερό που έφτιαχναν τους καφέδες τους! Απλά για άλλη μια φορά ήμουν αυτή που θα έκανε τη λάντζα μετά, οπότε με πρόσεχαν, μην τους κλείσω μες στο σπίτι μέχρι να τα καθαρίσουν όλα. Είναι και δύσκολοι! Για να καθαρίσουν και να κόψουν τις πατάτες θέλανε 2 μαχαίρια, ένα σουρωτήρι και 3 πιάτα! Για το τηγάνισμα μετά δεν μιλάω... Κάθε τόσο να λένε για το πόσο "Άγιος" άνθρωπος θα είναι αυτός που θα καταφέρει να τα καθαρίσει όλα αυτά. Η στιγμή που πραγματικά θα μου μείνει, είναι όταν μαζευτήκαμε πάνω από το pc και έψαχναν στο youtube τραγούδια, όχι και τόσο σοβαρά με άκυρα βιντεάκια... Το γέλιο, ρίξαμε με αυτό...


...Αν δεν δεις 5 γομάρια να χορεύουν και να τραγουδάνε δεν θα καταλάβεις!

Από την ώρα που έφυγαν, άρχισα να έχω μια πραγματικά περίεργα χαρούμενη διάθεση. Μέχρι και τώρα νιώθω ευδιάθετη, μέσα μου. Στην πλάκα λέω πως κάτι έβαλαν στο φαγητό. Πραγματικά πιστεύω πως αυτό το τριήμερο γέμισα από ζωή, από ζωντάνια, από γέλιο, από εικόνες, από χαρούμενες σκέψεις, από φίλους, από ευτυχία! Έτσι απλά... Γιατί έζησα την καθημερινότητα μου! Επειδή χάρηκα κάθε στιγμή μου! Έκλεψα κάθε κουβέντα, κάθε χαμόγελο, κάθε ήχο, κάθε άρωμα, κάθε εικόνα, κάθε στιγμή! Για μένα και μόνο!

Προς το παρόν έχει μπει το πρόγραμμα για το διάβασμα... Από το Σάββατο δηλαδή μπήκε, αλλά αυτή τη βδομάδα αρχίσαμε πιο σοβαρά... Την άλλη αρχίζω! Όχι πως δεν θα έχουμε γέλια, χαρές και πανηγύρια! Χωρίς αυτά αρνούμαι να διαβάσω :Ρ

10 σχόλια:

Μαριλένα είπε...

Mπράβο κοριτσάκι μου!
Ετσι, να γελάς, να το ρίχνεις που και που έξω, σου ειναι απαραίτητο. :))

φιλιά πολλά και καλό βράδυ εύχομαι :))

iLiAs είπε...

..αυτό είναι σαββατοκυριακο!! Ποιος τη χάρη σου! :)

..κάθε σου μέρα, να είναι χαμογελαστή και χαρούμενη!

Καλό βράδυ ονειροκόριτσο :)

Εξύμνoς είπε...

Γεια σου κι απο εμενα!!
Παντα τετοια!! Γελασα κι εγω με το βιντεακι! Κι εγω αυτο προσπαθω, να ζω την καθημερινοτητα, να μην χανω ουτε δευτερολεπτο, και να μην αφηνω ευκαιριες χαμενες. Αυτα μου ελειψαν τα προηγουμενα χρονια. Απ' οτι ψυχανεμιζομαι... κι εσενα! Βρηκες ομως τη λυση!
Εξεταστικη ε? Δυσκολη περιοδος...
Εχω κανει ενα κουκο με βιβιλια πανω στο γραφειο και τα κοιταζω...

Dreamgirl είπε...

@Μαριλενα: Ευχαριστώ! :)
Έτσι, έτσι, να γελάμε! Όλοι μαζί!
Καλό απόγευμα! :)

@iLiAs: Το χάρηκα η αλήθεια!
Ευχαριστώ! Και εσένα οι μέρες σου, να είναι χαρούμενες και οινειρεμένες! :)
Καλό απόγευμα! :)

@Eximnos: Καλώς ήρθες από τα μέρη μας!
Ακριβώς όπως τα λες είναι. Χαμένος χρόνος από παλιά, που θα ζήσω με κάθε τρόπο...
Θα περάσει και η εξεταστική, δεν αγχώνομαι. Ευτυχώς υπάρχει καλή παρέα για το διάβασμα και βγαίνει.

Ανώνυμος είπε...

Καλά το είπες. Και λίγο διάβασμα.

Dreamgirl είπε...

@Evangelos: Λίιιιγο διάβασμα :Ρ

Dr Low είπε...

Μπορείς να περνάς τόσο καλά κάθε μέρα; ΜΠΟΡΕΙΣ! Άκου με κι εμένα! Αρκεί να θες.
Καλό διάβασμα σε όλους μας εύχομαι!

Dreamgirl είπε...

@El: Φυσικά και μπορώ!
Καλό μας διάβασμα, λοιπόν!

BUTTERFLY είπε...

Κοριτσακι μου αυτα τα φοιτητικα σου χρονια να τα χαρεις οσο μπορεις γιατι πιστεψε με αργοτερα θα τα νοσταλγησεις οπως και τα σχολικα! Δεν ξερεις τι αναμνησεις μου ξυπνησες! παροτι εχουν περασει μολις λιγα χρονια, μοιαζουν αιωνες μακρυα! Ετσι να ειναι ολη σου η ζωη με χαμογελα, αγαπη και πολλη πολλη αισιοδοξια!

Dreamgirl είπε...

@BUTTERFLY: Τα χαίρομαι όσο μπορώ!
Ευχαριστώ! Και στη δικιά σου ζωή να έρχονται πάντα τα καλύτερα! :)

Σε όλους τα καλύτερα...