Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Ελαττώματα

Ο Giorgio, (από μόνος του!), μου έκανε ιδιαίτερη ( :D ) πρόσκληση σε ένα παιχνιδάκι. Να γράψω 7 ελαττώματα, ή τέλος πάντων, 7 κακά που έχω. Μπορώ να πω ό,τι στο μυαλό μου στιγμιαία ήρθαν κάπου στα 107, αλλά για καλή μου τύχη δεν χρειάζεται να τα πω όλα.

Αρχίζουμε:





1) Δεν έχω σχεδόν καθόλου αυτοπεποίθηση. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ικανό να κάνει, να καταφέρει κάτι. Δεν πιστεύω πως μπορώ να είμαι καλή σε κάτι. Δεν πιστεύω πως αξίζω κάτι καλό…

2) Εκτός του ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου ικανό για κάτι καλό, τον κατηγορώ και για ότι στραβό υπάρχει πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Δεν το είχα ονομάσει ποτέ κάπως, αλλά σωστά μου είπε κάποιος πως έχω σύνδρομο ενοχικότητας. Για ότι και να με κατηγορήσεις εγώ θα σε πιστέψω. Δηλώνω λοιπόν ένοχη!

3) Είμαι άνθρωπος των άκρων. Ή θα σκάω στα γέλια με το παραμικρό, ή θα είμαι στα πρόθυρα της κατάθλιψης. Ή θα θέλω να είμαι έξω όλη τη μέρα και ένα λεπτό στο σπίτι θα με χαλάει, ή δε θα θέλω να πάρω τα ποδαράκια μου, ούτε μέχρι το ψιλικατζίδικο από κάτω. Ή δεν θα μιλάω καθόλου και θα προσπαθείς με κάθε τρόπο να μου πάρεις μισή (ούτε καν ολόκληρη) κουβέντα, ή δεν θα κλείνω το στοματάκι μου. Ή δεν θα σου πω ποτέ τίποτα για εμένα, ή θα γίνω ανοιχτό βιβλίο. Ή θα είμαι ήρεμη σαν αρνάκι, ή (πολύ σπάνια) θα έχω τα χειρότερα νεύρα και καλύτερα να μην είσαι εκεί. Ή θα σκέφτομαι πάρα πολύ, ή δεν θα σκέφτομαι καθόλου. Ή θα φοβάμαι ακόμα και τη σκιά μου, ή δεν θα λογαριάζω τίποτα. Ή θα συνεχίσω και θα γεμίσω 50 σελίδες, ή θα σταματήσω εδώ… Προτείνω το δεύτερο…

4) Έχω τρομερή εξάρτηση από τους ανθρώπους. Όταν γνωρίσω κάποιον και έρθουμε κοντά, μετά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φορές να ζω για τον άλλον. Τρομερή εξάρτηση έχω από τον αδελφό μου. Κάτι που με έχει κάνει να πάρω λάθος αποφάσεις, ή να πάρω αποφάσεις με λάθος κριτήρια (όπως η σχολή που δήλωσα).

5) Θέλω να με προσέχουν όλοι! Δεν θα κάνω κάτι να τραβήξω την προσοχή, αλλά περιμένω να με ρωτήσεις τι έχω, όταν με βλέπεις χαμογελαστή, ή θλιμμένη. Να σχολιάσεις το μήνυμα που θα έχω γράψει στο msn. Να προσέξεις μια αλλαγή πάνω μου. Πρέπει να μου πεις όμορφα λογάκια όταν κάνω κάτι καλό, αλλά και να με βρίσεις όταν κάνω σαχλαμάρες Επίσης έχεις χρέος όταν πετάξω μια κουβέντα μισή, να με ρωτήσεις παραπάνω. Δεν θα πετούσα κάτι για το οποίο δε θέλω να σου πω, αφήνω την κουβέντα μισή για να ρωτήσεις εσύ. Γενικά θέλω να ασχολείσε μαζί μου! Είναι χρέος σου!

6) Ξεχνάω πολύ δύσκολα. Τώρα θα μου πεις κακό είναι; Ε, ναι! Γιατί δεν λέω να ξεχάσω ό,τι με έχει πληγώσει, πονέσει κτλ κτλ. Δεν προχωράω. Αντίθετα στην προσπάθεια να βγάλω από το μυαλό μου τις αναμνήσεις που με κρατάνε πίσω και με στεναχωρούν, σβήνω όλα τα όμορφα. Δεν σου κάνει και εσένα για ελάττωμα τώρα; Αν και γενικά έχω καλή μνήμη. Θυμάμαι πρόσωπα, καταστάσεις, στιγμές, με κάθε λεπτομέρεια. Και μεταξύ μας αυτό πολύ μου αρέσει!

7) Αν και έχω πολλά ακόμα να πω, για το τέλος λέω να αλλάξω το κλίμα, να μπορείτε να με κοροϊδεύεται και λίγο. Είμαι τελείως ανιστόρητη και αγεωγράφητη. Πράγματα που παιδιά του δημοτικού θεωρούν δεδομένα, εμένα μη με ρωτήσεις! Στην ιστορία ούτε τα απολύτως βασικά και γεωγραφία μη μου ζητήσεις να τοποθετήσω μια πόλη στο χάρτη. Οι γνώσεις μου φτάνουν μέχρι Ρόδο, Κρήτη (για ευνόητους λόγους), Αθήνα και Θεσσαλονίκη (επειδή άκουγα για μια πρωτεύουσα και μια συμπρωτεύουσα, μη νομίζεις κάτι άλλο). Ευτυχώς οι σπουδές και έμαθα δυο πόλεις παραπάνω. Μου έλεγε ο άλλος από πού είναι και μετά ρωτούσα τη μαμά μη γίνω ρεζίλι. Δε φέρνω παραδείγματα, γιατί θα γελάει και ένα μωρό παιδί μαζί μου (άσε που φοβάμαι και για παρεξηγήσεις)




Μετά από κόπο, κατάφερα να διαλέξω 7 από τα 207 που σκέφτηκα στην πορεία. Και ένα έχω να πω: Καλέ πως με αντέχεται; (συνέπεια του 1). Έχω και μερικές απαντήσεις στο μυαλό μου, αλλά θα αρχίσουν τα θετικά και δεν είναι εδώ η θέση τους. Εδώ με θάβω. Και τώρα που το σκέφτομαι πρέπει να βάλω και ένα μπόνους ελάττωμα: 8) όταν αρχίσω να γράφω δεν σταματάω! (περιττό να πω ότι αυτά που βλέπεται δεν είναι ούτε τα μισά από τα αρχικά κείμενα)

Και για να τελειώνω, επειδή δεν είναι εύκολο να λέμε τα ελαττώματα μας, όποιος αντέχει και μπορεί ας μας ενημερώσει για 7 δικά του

17 σχόλια:

Μαριλένα είπε...

To ενοχικό μαζί το έχουμε, το μοιραζόμαστε και το χαιρόμαστε :)))

τα περισσότερα απο τα ελαττώματα σου, σου δυσκολεύουν τη ζωή.

όμως, θα μαθεις να πορεύεσαι μ' αυτά και όσο περνάει ο καιρός, οχι πως θα απαλλαγείς, αλλά τουλάχιστον θα "μαλακώσουν".

φιλιά ονειροκόριτσο και να περνάς όμορφα :))

par...alogos είπε...

Εγώ δεν θεωρώ κανένα από αυτά ελάττωμα ή κακό.
Try again!!!

Μαργαρίτα είπε...

Καλημέρα.. :))
Θαρρώ συμμετέχουμε στο ίδιο
παιχνίδι!!
Τα "ελαττώματα" που αναφέρεις
ότι έχεις πιστεύω κι εγώ πως με
τα χρόνια..την εμπειρία...
θα εξαλειφθούν..ή θα μετριαστούν!
Μη σε τρομάζουν :)
Όσο για το
"ανιστόρητη και αγεωγράφητη"
κατα έναν παράξενο τρόπο νομίζω
πως κι εγώ απουσιαζα από την ταξη
σε πολύ σημαντικά μαθήματα ;))

Καλό Σ/Κ :))

iLiAs είπε...

..είναι στοιχεία του χαρακτήρα μας.."χρωματίζουν" την προσωπικότητα μας :)

μπορούμε πάντα να βελτιωνόμαστε..όσο δεν κάνουμε κακό σε κάποιον άλλον..αυτοί είμαστε και σ' όποιον αρέσουμε :)

Καλο σαββατοκυριακο ονειροκόριτσο :)

If...ιγένεια είπε...

Μόνο ελαττώματα έχω καμάρι μου.. :p

Dreamgirl είπε...

@Μαριλενα: Αποκλείεται! Μόνο εγώ είμαι ένοχη! Όλοι οι άλλοι είναι δικαιολογημένοι. Και εσύ αθώα!
Εκτός από τα δύο πρώτα, τα άλλα τα θυμάμαι όσο καιρό θυμάμαι και εμένα. Μια χαρά ζούσα μαζί τους ;)
Καλό βραδάκι! :)

@par...alogos: Ξανά; Για να δούμε... Ελάττωμα 1) Θεωρώ όλα τα παραπάνω ελαττώματα. Τώρα;
Αλλά πολύ μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. :)

@Μαργαρίτα: Το ίδιο παιχνιδάκι είναι.
Δε με τρομάζουν! Δικά μου είναι και σε όποιον αρέσουν. Αρχίζω να τα γυρνάω και υπέρ μου, οπότε όλα μια χαρά! :)
Να 'χεις ένα όμορφο βραδάκι! :)

@iLiAs: Αχ, ναι, ναι, ναι! Όπως τα λες! Τι όμορφα που τα λες!
Χρωματίζουν και σε όποιον αρέσουμε! :D
Να 'χεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο, που τόσο σου αρέσει! :)

@if.. ιγένεια: Εγώ έχω μερικά προτερήματα σου πρόχειρα. Να τα πω;;;

Εξύμνoς είπε...

Γιατι καμια σας δεν γραφει ενα ελατωμα που να με εκνευριζει?? Ουτε σε εσενα βλεπω κατι κακο! Ειναι ολα τα χαρακτηριστικα μιας ευαισθητης τρυφερης κοπελας!

Υ.Γ. Αυτο με τη σχολη ειναι προβλημα ε??

Dreamgirl είπε...

@Eximnos: Αυτό έλειπε αγαπητέ μου, να σε νευρίαζε κάτι από αυτά! (τώρα αρχίζει η λογοδιάρροια ετοιμάσου)

Τι σε νοιάζει εσένα αν δεν πιστεύω σε μένα ή αν με κατηγορώ για όλα; Εσένα δε σε προστατεύω; Εσένα δεν σου έχω έτοιμη δικαιολογία; Μια χαρά βολεμένος είσαι. Και αν ζω και για εσένα ποιος τη χάρη σου. Άρχοντας! Τι ακριβώς να σε εκνευρίσει; Αν εγώ κάθομαι και σκάω να τραβάω όλη την προσοχή, αλλά εσένα ούτε σε ζαλίζω, τι να σε εκνευρίσει; Όσο για τα άλλα, αν είσαι πολύ κοντά με κάποιον, τότε μόνο γίνονται εκνευριστικά.

Είχα κι άλλα να γράψω. Ελαττώματα που επηρεάζουν και τους άλλους. Προτίμησα όμως τα ελαττώματα που επηρεάζουν εμένα. Αν τα δεις από την άλλη μεριά θα καταλάβεις. Δεν είναι ευαισθησία αυτό, είναι υπερευαισθησία... Και αυτό το "υπέρ" την κάνει ελάττωμα.

Επειδή είμαι και λίγο ζαλισμένη, μου εξηγείς τι εννοείς με τη σχολή; Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο πρόβλημα μιλάς...

Καλή Κυριακή! :)

If...ιγένεια είπε...

:> Πρέπει να δυσκολεύτηκες πολύ να τα εντοπίσεις.. ;p Όχι αφού τα ξέρεις εσύ μου φτάνει. :)

Dreamgirl είπε...

@if.. ιγένεια: Μπα... Εύκολο ήταν. Και μεταξύ μας και να ήθελες δε θα στα 'λεγα... Ψάξ' τα. Ευκολά είναι ;Ρ

Ανώνυμος είπε...

Στο 3 θα "συμφωνίσουμε". Κι εγώ των άκρων...:)

Dreamgirl είπε...

@Akon: Καλώς ήρθες! :)
Βλέπω πολλούς που έχουν ελάττωμα να είναι των άκρων... Μήπως τελικά να μη το βλέπουμε για ελάττωμα;

Εξύμνoς είπε...

Με αυτο που εγραψες ζαλιστηκα κι εγω... Δεν καταλαβα και πολλα.

Για τη σχολη σου ενωω οτι ειναι ασχημο να εχεις περασει σε μια σχολη που τελικα δεν σου ερεσει...ή μηπως τελικα το αγαπησεις αυτο που μαθαινεις??

Απο χιονια πως παμε?

Εξύμνoς είπε...

Μολις ειδα την φρασουλα που εχεις δεξια στο ιστολογιο σου: "Ήρωας δεν είναι αυτός που δεν πέφτει ποτέ, είναι αυτός που όταν πέσει μπορεί και ΞΑΝΑΣΗΚΩΝΕΤΑΙ!"
Θυμηθηκα ενα τραγουδια του Νταλαρα που λεγεται "Εφτα φορες". Στο ρεφρεν λεει:
"Και να θυμασαι παντα αυτο,
εφτα φορες να πεφτεις, και να σηκωνεσαι οκτω"

Dreamgirl είπε...

@Eximnos: Είχα την δυνατότητα να πάω σχεδόν σε όποια σχολή ήθελα. Διάλεξα μια στην οποία ήμουν απλά καλή, χωρίς να μου αρέσει όμως, επειδή ήταν στην ίδια πόλη. Δεν έκατσα ποτέ να σκεφτώ τι μου αρέσει... Και δεν θέλω να κάτσω, γιατί πάντα λέω ότι δεν έπρεπε να διαλέξω αυτήν. Μα αν με ξαναέβαζες να διαλέξω, ίδιο κριτήριο θα είχα...

Για τα χιόνια, έρχετε ποστάκι, αν καταφέρω να το ανεβάσω...

Ωραίος στίχος ;)

Giorgio είπε...

Σιγά τα ελαττώματα!!!Απλά το μόνο που με φοβίζει είναι η εξάρτηση!Dreamgirl μου δεν πρέπει να εξαρτώμαστε από κανένα...Κάποια στιγμή θα πονέσουμε.Ξεπέρασε το όσο είσαι ακόμα μικρή!Δε λέω ότι η εξάρτηση σου είναι κακή ακριβώς την ίδια εξάρτηση έχω και γώ για κάποια πρόσωπα αλλά πρέπει να το ξεπεράσουμε!Δυστυχώς τίποτα και κανείς δεν είναι για πάντα...Επίσης, αυτό με την αυτοπεποίθηση δεν έχεις κανένα λόγο να μην έχεις μια χαρα είμαστε και σ' όποιον αρέσουμε!


Ουφ πολλά έγραψα..Απλά μου βγήκαν μη νομίζεις ότι το παίζω παντογνώστης, χειρότερος είμαι!

Φυσικά και από μόνος του σε προσκάλεσε!!!Ποιός/α λες να του το πε???χαχα

Dreamgirl είπε...

@Giorgio: Επειδή τα σχολιάζαμε ξέχασα να σου απαντήσω. Ξέρεις τι τραβάω με την ταχύτητα και δεν μπορώ να αφήνω σχόλια...
Καταλαβαίνω τι λες με την εξάρτηση. Δεν είναι μόνο ότι δεν είναι για πάντα ο άλλος, είναι και το ότι δεν είναι εσύ.
Κι όλα τα ελαττώματα που έβαλα με μένα έχουν να κάνουν. Είναι πράγματα που κάνουν κακό σε μένα και όχι στους άλλους. Αλλά ξέρεις πως τα παλεύω! Ε;;;
Τα υπόλοιπα μεταξύ μας ;)