Κυριακή, 31 Μαΐου 2009

Δίχως το τσιγάρο η ζωή έχει καλύτερη γεύση


Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, με απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, της Αντικαπνιστικής και Αντικαρκινικής Εταιρείας η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε κατανάλωση καπνού.

Ερευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 28 % του ενήλικου πληθυσμού της γης εκτιμάται ότι χρησιμοποιεί καπνό, αριθμός που υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό αυτών που χρησιμοποιούν παράνομες ουσίες( πχ χάπια, κοκαΐνη κα).
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας ενημερώνει ότι το κάπνισμα είναι η σημαντικότερη αιτία θανάτου που μπορεί όμως εύκολα να προληφθεί και προβλέπει πως οι θάνατοι λόγω του καπνίσματος από καρκίνο, καρδιακές παθήσεις κ.ά. μπορεί να ξεπεράσουν τα δέκα εκατομμύρια το χρόνο έως το έτος 2020, με το 70% να προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Τα μέλη του Keep on Blogging σε μια προσπάθεια να στηρίξουν και να βοηθήσουν στην εκστρατεία κατά του καπνίσματος θέλουν να περάσουν σε όλους με δυνατή φωνή το μήνυμα «ΔΙΧΩΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ».


σημ. Η ιδεα είναι να περάσουμε όλοι μαζι το μήνυμα «ΔΙΧΩΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ» για αυτο τον λόγο σας καλούμε όλους να στηρίξετε την ιδέα αυτη, κάνοντας ανάρτηση στο blog σας την συγκεκριμένη ημέρα 31/05 το ανωτέρω κείμενο.Σας ευχαριστούμε όλους εκ των προτέρων.

6 σχόλια:

Xristos είπε...

Έρχεται και ο νόμος της 1ης Ιουλίου...Θα τον τηρήσει κανείς...?!

Nikos Gistos είπε...

Ειναι Νομος.. Δεν ειναι παραίνεση. Οπου δεν τηρηθεί πεφτει προστιμο και το κρατος εχει αναγκη απο λεφτα αυτην τη περιοδο :D

Dreamgirl είπε...

@Xristos: Ελπίζω... Γιατί και τώρα θα έπρεπε να υπάρχουν χώροι καπνιζόντων και μη, αλλά δεεεεν...

@Nikos Gistos: Το θέμα είναι να μην τηρηθεί για κανα μήνα και μετά ξεχαστεί πάλι.

Nikos Gistos είπε...

Δεν γίνεται να μην τηρηθεί. Είμαστε ήδη πολύ χαλαροί για τις Ευρωπαϊκές οδηγίες αλλά και για την απαίτηση του Έλληνα πολίτη. Σε όλα τις έρευνες που είδα ακόμα και ένα σημαντικό ποσοστό καπνιστών θέλει τα μέτρα.

iLiAs είπε...

καλο μηνα ονειροκοριτσο..μακρια απο μας η καπνα τους :)

iLiAs είπε...

..μια καλησπερα ν' αφησω, ενα χαμογελο να ακουμπησω :)